Province Of Gelderland

08

Apr
2014

Province of Gelderland - Middachten Update 

Persbericht

De Steeg, 2014

 

 

Zomerconcerten op Middachten

 

Op alle zondagen in juli  vanaf 11.30 uur klinkt er vanuit het openluchttheater van Middachten muziek van allerlei soort. Telkens treedt een ander muziekgezelschap op en zijn er diverse muziekstijlen te beluisteren. De concerten worden georganiseerd door de Rhedense Stichting voor Kunst en Cultuur ‘Riqq´.

 

Genieten van muziek en van Middachten

  • In de Oranjerie wordt vanaf 10.30 uur koffie en thee geschonken en is de foto expositie ´Middachten in beeld' te zien.
  • Vanaf 13.00 uur is het kasteel te bezoeken met de zomerexpositie ´Sport en Spel´.
  • Tijdens de pauze, voor en na de concerten kun u genieten van de tuinen van Middachten.
  • Na afloop van het concert is er een rondleiding door speciale tuingidsen. Zij vertellen over de ontstaansgeschiedenis van de tuin, de architectuur en de bijzondere planten en bomen.
  • Om15 uur is er gelegenheid deel te nemen aan een korte rondleiding in het kasteel.

 

Programma zomerconcerten 2014

 

Zondag 6 juli: Jan Vayne

Pianist Jan Vayne (1966) heeft improvisatie tot een ware kunst verheven. Of het nu gaat om klassiek repertoire of populaire hedendaagse muziek. Het is een bijzondere belevenis om naar zijn virtuoze pianospel te kijken, maar bovenal te luisteren. Jan Vayne is als geen ander in staat zijn programma aan te passen aan de sfeer. Vayne weet de muziek dicht bij de mensen te brengen en bewijst daarmee dat emotie de kortste weg tot elkaar is. Hij speelt in op de wensen van zijn gasten en gaat in op verzoeken. Hierdoor ontstaan prachtige improvisaties. Zo ontwikkelt zich een intiem, bruisend en soms ook ontroerend concert.

 

Zondag 13 juli:Leoni Jansen en Erik Vaarzon Morelmet Santiago

Flamencovirtuoos Eric Vaarzon Morel en zangeres Leoni Jansen vinden elkaar in hun grote liefde voor muziek. In een zoektocht naar de oorsprong van de muziek die hen bindt, reizen ze in Santiago elkaar tegemoet. Hij neemt in het diepste zuiden van Spanje - de bakermat van de flamenco - de Zilverroute vanuit Sevilla; zij bereist de oeroude pelgrimsroute vanuit het Keltische noorden. Ze treffen elkaar uiteindelijk in Santiago de Compostela, één van de oudste bedevaartplaatsen van Europa. Een programma dat het aardse verbindt met het mystieke, over oude wegen, langs dichters, schilders en schrijvers. Een theater/muziekprogramma in Nederlands, Engels, Spaans en Keltisch.

 

Zondag 20 juli:Amsterdam Klezmer Band

Amsterdam Klezmer Band (AKB) komt van de straat en van het conservatorium, houdt van traditie en vernieuwing. Blaast festivaltenten omver en trekt tranen in theaters. De band speelt klezmer en Balkan, ska en jazz, zigeuner en hiphop. Ze spelen op festivals en podia door heel Europa, met uitstapjes tot in Brazilië, Mexico en Zuid-Korea. Het zevental is al sinds 2001 bij elkaar en dat zorgt voor een geoliede muzikale machine die opereert als een minifanfare. De muzikanten zijn behalve bandlid ook geweldige solisten en dat geeft de band een eigen signatuur.

Bezetting: Jasper de Beer: double bass, gitaar, banjo, backing vocals; Job Chajes: altsaxofoon, vocals; Alec Kopyt: vocals, percussie; Gijs Levelt: trompet; Joop van der Linden: trombone, percussie; Janfie van Strien: klarinet, backing vocals; Theo van Tol: accordeon.

 

Zondag 27 juli: Nog niet bekend.

 

INFORMATIE :     www.middachten.nl of 026 4954998. Reserveren is helaas niet mogelijk.

CONCERTEN:       Alle zondagen in juli om 11.30 uur. Tuin open vanaf 10.30 uur; kasteel vanaf 13.00 uur.

ENTREEPRIJS:      tuin en concert volw. € 11,00; kind € 5,50. toeslag kasteel resp.  € 3,00 en € 1,50

                                   Het kasteel is, in tegenstelling tot de tuinen, helaas niet geschikt voor mensen die moeilijk ter been zijn. Kasteel en tuin zijn niet toegankelijk voor honden.

TE BEREIKEN:     Middachten is gelegen in het dorp De Steeg gemeente Rheden (Gld), 7 km van het verkeersplein Velperbroek Navigatieadvies: Smidsallee 18; 6994 BJ De Steeg; NS Arnhem, Dieren of Rheden; BUS Connexxion lijn S43.

 

 

Noot voor de redactie

Voor meer informatie en foto´s kunt u contact opnemen met Letty Groenen, activiteiten@middachten.nl of  tel. nr. (026) 495 07 85/495 21 86.

 

 

 

 SHARE Picture


Latest News